trädgårdsarbete

Takvåningen som stal Chers och Britneys hjärtan

Den enorma takvåningen i en mer än hundra år gammal byggnad har varit många kändisars hem och nu letar den efter en ny ägare. Besök fastigheten med oss!

Mer än en kändis har redan blivit förälskad i takvåningen med panoramautsikt som ligger i en av New Yorks historiska byggnader, Silk Building – uppkallad efter den tidigare sidenfabriken som är verksam i närheten. Den ägdes tidigare av Cher och Britney Spears, och nu är den till salu igen – då för 6,9 miljoner dollar, alltså inte riktigt 2,2 miljarder forint.

takvåning new york vardagsrum matsal
foto: Evan Joseph Studios

12-våningshuset, byggt i början av 1900-talet i italiensk renässansstil, var under 1980-talet uppdelat i 55 lägenheter, varav en är den fastighet som nu finns på marknaden.

Den första ägaren till takvåningen var Cher, som tillbringade en del av sin tid här och resten i Kalifornien och Hawaii. Några ägarbyten senare köpte Britney Spears den och bodde här i fyra år – det var också där hon skrev sin Grammy-vinnande låt Toxic. Han och Cher var inte de enda musikerna i området: Keith Richard bodde också i huset, och han satte till och med upp en studio i sin tvåvåningslägenhet.

Snövit elegans

takvåning new york vardagsrum
foto: Evan Joseph Studios

Det var sångerskan som förvandlade lyxbostaden till två våningar i början av 2000-talet – det var då det fick sin nuvarande storlek. På nedre våningen ger den öppna spisen atmosfären av det enorma gemensamma utrymmet, vardagsrummet, som är anslutet till matsalen. Ren, modern lägenhet, tack vare de snövita väggarna och de stora fönstren är det ett ljust, soligt hem. Matsalens färger, stolarnas gula, mattornas blå och de speciella tillbehören passar bra till de ljusa färgerna: de ger karaktär åt det stora, genomgående utrymmet. Köksmöblerna följer denna färgskala, tunnelbaneplattorna och köksmöblerna är helt vita.

takvåning new york kök
foto: Evan Joseph Studios

Den rymliga lägenheten på 350 kvadratmeter har fyra sovrum: vita väggar, ljusa möbler och tillbehör dominerar även i dessa rum. Det stora sovrummet domineras av den enorma himmelssängen och görs mysigt av öppen spis, mjuk matta och tillbehör.

takvåning new york netto
foto: Evan Joseph Studios

Upp till ett femte sovrum kan skapas på vinden, och den nya ägaren kan till och med “fästa” ett badrum till rummet – med en underbar utsikt över Empire State Building och Greenwich Village-distriktet.

Lägenheten har även en 40 kvadratmeter stor terrass med fungerande ugn, som även kan fungera som en fantastisk festlokal.

takvåning new york terrass
foto: Evan Joseph Studios

Silk Building ligger i Manhattans Noho-kvarter (Noho – norr om Houston Street). Precis som byggnaden är kvarteret också populärt bland kändisar, här bor till exempel Cynthia Nox, Miranda of Sex och New York och supermodellen Gigi Hadid.

Scrolla ner för fler bilder!

källa: TopTenRealEstateDeals.com

Lákáskultúra Online finns där på Facebook och det på Instagram för! Gilla oss för de senaste inredningstrenderna, kreativa idéer och fräsch information om tidningen, samt besök www.lakaskultura.hu, där vi väntar på dig med nya lägenheter och tips varje dag!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button