trädgårdsarbete

Monokrom harmoni: en inredningsarkitekts hem

Genomtänkt funktionalitet, tidlös elegans och en delikat harmoni av färger kännetecknar denna vackra lägenhet, som designades av inredningsdesignerns ägare, efter hans familjs behov.

Den stora fördelen med en nybyggd lägenhet är att de blivande ägarna innan arbetet startar kan begära ändringar i planerna, så att fastigheten helt kommer att möta deras förväntningar och fullt ut tillgodose deras behov. Naturligtvis är i det här fallet endast förfinningar möjliga, så det är viktigt att den ursprungliga planlösningen stämmer överens med idéerna till viss del.

inredares hem vardagsrum
Klassisk rumslig organisation: den sociala zonen består av de tre delarna av köket, matsalen och vardagsrummet, och karaktärslampor separerar visuellt de enskilda delarna. Foto: Zsolt Hlinka

– Vi har från början funderat på ett generöst gemensamhetsutrymme, från vilket den privata zonen är väl avskild. Vi valde den här lägenheten just för att dess planlösning gjorde att vi kunde förvandla den till våra drömmars hem med en mindre omdesign – säger inredningsarkitekten Réka Széffy-Borbás, som nu har skapat ett nytt hem för sin egen familj.

Tidlösa designmöbler har lagts till i de eleganta utrymmena som är vackra och samtidigt “barnvänliga”. Ägarna har en fyraårig dotter och en sexårig son, som använder lägenheten med den intensitet som är typisk för deras åldersgrupp – de rundade bordshörnen och avtorkningsbara klädseln avslöjar föräldrarnas framsynthet.

Skandinavisk känsla av livet i Ungern

inredares hemmamatsal
Den rundade ytan på matbordet är gjord av teknisk sten, som är slag- och reptålig och lätt att rengöra, vilket gör det till ett perfekt val för familjer med små barn. Foto: Zsolt Hlinka

Réka tillbringade sina studentår i Köpenhamn och under denna tid var hon helt fascinerad av renheten, naturligheten och enkelheten i skandinavisk arkitektur, inredning och design, och å andra sidan lockades hon alltid av den moderna italienska förtrollande elegansen design. Dessa två influenser formade hans vision som inredare, vilket fullt ut återspeglas i interiören av den nästan 130 m2 stora lägenheten i Buda med trädgårdsanknytning.

De sociala och privata zonerna är definitivt åtskilda; den förra består av hall, kök, matsal och vardagsrum.
– Vi efterfrågade mindre ändringar i foajén och köksdelen. Storleken på skafferiet och gästtoalett har ändrats och en vägg har lagts till mellan kök och hall, som å ena sidan döljer de höga elementen i köksinredningen och kylskåpet, och å andra sidan separerar hallen. från köket, förklarar designern.

inredare hem kök
Efter att ha anammat den vana som är typisk för skandinaviska länder, använde inte inredningsarkitekten gardiner. Därmed blir trädgården nästan en del av inredningen. Foto: Zsolt Hlinka

I vardagsrummet fungerar de vita väggarna och den kaffebruna, franska fiskbensmönstrade ekparketten som den perfekta bakgrunden till den eleganta, pastellgröna soffan, de blå sammetsfåtöljerna och de fina konstverken som spelar en viktig roll.

Funktionalism och tidlös elegans

inredare hemarbetare
Arbetsrummets väggar är klädda med antracitgrå tapeter i linneeffekt och dels ärvda, dels köpta bilder visar sig väl. Foto: Zsolt Hlinka

De svartbruna köksmöblerna ser bra ut med den mörktonade parketten och svarta lamporna. Särskild uppmärksamhet ägnades åt de estetiska aspekterna vid inredningen av det unika köket, eftersom rummet ligger i samma utrymme som vardagsrummet. Samtidigt uppfyller möblerna också fullt ut funktionskraven. Réka planerade varje liten detalj själv och anpassade sig till sina egna matlagningsvanor. Mellan den svängbara halvön och soffan står ett tio-sitsig matbord av teknisk sten, som bekvämt kan ta emot en större grupp.

inredares hemnät
Det stora sovrummet kännetecknas av hela lägenhetens elegans. De grå väggarna, den mörka parketten, de svarta lamporna framhäver de varma tonerna i de silkeslena textilierna. Foto: Zsolt Hlinka

Väggen som separerar den privata sfären löper bakom den enorma bokhyllan i vardagsrummet: den separerar sovrummen, arbetsrummet och det stora badrummet på ett sådant sätt att du kan gå runt i lägenheten. Kökets marmor-effekt stengods återvänder i badrummet, där Réka designade enorma speglar och en mörkbrun smink. Eftersom storleken på rummet har utökats under ändringen av planen, kan badkar, dusch, stort handfat, toalett, bidé och inbyggd garderob enkelt rymmas, vilket ger perfekt komfort för familjen.

Tack till Arioso, H&M Home, Goa Home och Mobili Mania för förnödenheter.

Du hittar fler bilder i bildgalleriet – scrolla ner för dem!

Lákáskultúra Online finns där på Facebook och det på Instagram för! Gilla oss för de senaste inredningstrenderna, kreativa idéer och fräsch information om tidningen, och besök www.lakaskultura.hu, där vi välkomnar dig med nya lägenheter och tips varje dag!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button