trädgårdsarbete

Idéer och design för fjärilstårta för ditt firande

Om du letar efter en enkel och klassisk dessert att servera på din nästa fest, leta inte längre än en fjärilstårta. Med sin lätta, fluffiga konsistens och söta vaniljsmak är denna tårta perfekt för alla fester. Den är enkel att göra med minimala ingredienser, men ser imponerande ut när den är dekorerad med färgglad frosting eller ätbara blommor. Oavsett om du väljer att dekorera den med en smörkrämsfrosting eller pudra den med strösocker, kommer denna underbara tårta säkerligen att bli en hit.

VISA I GALLERI

Enkelt recept för fjärilstårta

Fjärilskakor är ett underbart sätt att förgylla vilken fest som helst. Oavsett om det är för en födelsedag, jubileum eller andra speciella händelser, kommer dessa charmiga små godsaker garanterat att bli en hit hos alla dina gäster. För att göra den perfekta fjärilstårtan behöver du: en låda med din favoritkakamix, en burk färdig glasyr, diverse ätbara dekorationer (som strössel och godis) och flera spritspåsar med buttercream. En sista sak, om du har en Barbie-fan hemma prova denna Barbie-fjärilskaka (bilden här), de kommer säkert att bli förvånade.

Ingredienser för fjärilskaka:

 • 2 koppar allroundmjöl
 • 1 tsk bakpulver
 • ½ tesked bakpulver
 • ¼ tesked salt
 • 2 ägg, lätt vispade
 • 1 kopp socker
 • ¾ kopp vegetabilisk olja
 • 1 tsk rent vaniljextrakt
 • ½ kopp kärnmjölk eller vanlig yoghurt

Instruktioner för fjärilstårta:

 1. Värm ugnen till 350 ° F och smörj och mjöl 2 9-tums runda kakformar.
 2. I en medelstor skål, vispa ihop mjöl, bakpulver, bakpulver och salt. Avsätta.
 3. I en separat stor skål, med hjälp av en elektrisk mixer, vispa ägg och socker tills det blir ljust i färg.
 4. Tillsätt långsamt oljan, vaniljextraktet och kärnmjölken eller yoghurten, blanda tills det precis blandas.
 5. Tillsätt gradvis mjölblandningen till de blöta ingredienserna tills allt precis är blandat – blanda inte för mycket!
 6. Fördela smeten jämnt i de förberedda formarna.
 7. Grädda i 25-30 minuter, eller tills en tandpetare som sticks in i mitten kommer ut ren.
 8. När svalnat, ta bort från formarna och överför till ett fat eller tårtställ. Bred ett lager frosting över varje tårta och börja skapa två identiska vingar för en fjärilstårta genom att sätta en handritad design på vardera sidan med smörkräm.
 9. Sprid en linje med smörkräm längs kanten på varje vinge för definition innan du dekorerar med ätbara dekorationer som strössel eller godis.
 10. Placera de två vingarna tillsammans och upprepa sedan samma process för den andra fjärilskakan.
 11. För att avsluta dina fjärilstårtor, sprid några dekorativa detaljer runt kanterna eller ovanpå med färgglada fjärilskakor och mer ätbara dekorationer om så önskas.

Servera omedelbart efter att du har slutfört dessa steg, eller förvara i en lufttät behållare i rumstemperatur i upp till 3 dagar.

Hur skär man en rund tårta till en fjärilstårta?

Fjärilstårtan är en unik och iögonfallande dessert som kan skäras ur en rund, köpt eller hembakad tårta. För att göra kakan måste du använda en fjärilsformad kakform eller kakform. Börja med att skära ut former med kakformen eller frosta den gjutna formen på din avsvalnade tårta. Om du använder en kakskärare, lägg tillbaka några av de extra bitarna i de tomma utrymmena i mitten av dina fjärilsvingar för en intressant look. När du har dina fjärilsformer klara, använd genomskinlig rörgel för att limma ihop dem ovanpå den runda kakan. Avsluta sedan med färgglada strössel och andra dekorationer för extra effekt.

Vad är skillnaden mellan en fairy cake och en cupcake?

Fairy cakes och cupcakes är små kakor, bakade i enskilda portioner och ofta serveras på fester eller högtider. Båda är populära desserter som kan avnjutas på egen hand eller dekoreras med frosting och annat pålägg. Den största skillnaden mellan en fekaka och en cupcake är ingredienserna som används för att göra dem. Fairy cakes innehåller vanligtvis mindre smör, socker och ägg än cupcakes, vilket gör dem lättare i konsistensen och mildare i smaken. Cupcakes tenderar att ha fler av dessa ingredienser, vilket resulterar i en rikare smak och tätare konsistens. Dessutom skiljer sig inredningsstilarna åt – fekakor har vanligtvis enkla dekorationer som strössel eller florsocker medan cupcakes kan prydas med intrikata glasyrdesigner. I slutändan handlar det om personliga preferenser.

Hur dekorerar man en fjärilstårta?

När du dekorerar en fjärilstårta kan du använda antingen fairy cakes eller cupcakes som bas. Du kan också göra din egen från grunden med kakmix eller valfritt recept. När kakorna är gräddade och svalnade börjar du med att dela dem på mitten så att varje bit ser ut som två vingar av en fjäril. Lägg en halvkaka på varje sida av tallriken eller tårtfatet och fyll mitten med ett lager smörkrämfrosting. Du kan sedan använda olika dekorationer som strössel, ätbart glitter, färska blommor, godispärlor eller någon annan dekoration du väljer för att skapa ett vackert fjärilsmönster ovanpå. Avsluta det med att lägga till några extra detaljer som en fondantfjäril eller andra ätbara dekorationer

VISA I GALLERIBarbie-fjärils-kaka--UNDERBART2

Bildkälla : Koduhaldjas

VISA I GALLERIfjärilskaka--UNDERBART

VISA I GALLERIfjäril-specialitet-kaka-underfulliy

Klicka här för handledning för fjärilstårta

VISA I GALLERIFjäril-Pull-Apart

Gör fantastisk-fjärils-cupcake — Kolla här

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button