alla krok

I industriell atmosfär: 10 speciella industrihem

När det gäller vissa byggnader kräver det nästan att interiörerna också speglar denna stil som kännetecknas av rymliga utrymmen, rika på råa element, och rena, medan i andra fall finner ägarna industriell design på ett helt annat sätt. Men en sak är säker: när du väl känner det kommer du att behålla den här stilen i ditt hjärta för alltid – precis som de boende i hemmen nedanför.

1. Ett soligt hem från sicksackutrymmen

Förutom den industriella stilen blandas även skandinaviska och medelhavsinslag i Lilla och Tomis gamla aristokratiska lägenhet, som förvandlades till ett riktigt hem till priset av omfattande arbeten. Klicka på rutan nedan för vår lägenhetsrapport:

2. Loftlägenhet från maskinfabrik

Detta ovanliga hem skapades i ett kvarter med en speciell atmosfär, på andra våningen i en sekelskiftesklinkerklädd skolbyggnad. En av de viktiga pelarna i dess koncept var att lägenheten skulle bevara sin tidigare industriella atmosfär. För vår artikel om honom, klicka på rutan nedan:

3. Industriell stil anpassad för familjer

Vi hade turen att besöka Eveline Doszpot under en av de vackraste tiderna på året, men det var inte den enda anledningen till att upplevelsen var bestående: frun i huset tänkte igenom den industriella stilen och anpassade sitt hem i Törökbálint till henne familj. Du kan hitta husets historia och ytterligare bilder genom att klicka på rutan nedan:

4. Hem till ett sekelskifteshus i industriell stil

Ett av de mest kända bostadshusen i Budapest är Ankerpalatset, varav ett vi besökte var en nästan 130 kvadratmeter stor ungkarlslägenhet. Vår värd, Róbert, bestämde sig för att skapa ett hem i industriell stil trots husets sekelskiftsatmosfär. Klicka på rutan nedan för vår lägenhetsrapport:

5. Loftlägenhet i ett före detta kvarnhus

Vi är i den mest trafikerade delen av Budapest, men stenväggarna i byggnaden som en gång fungerade som kvarn och de ljudisolerade dörrarna och fönstren filtrerar bort alla störande ljud. Du kan läsa mer om lägenheten i huset med en speciell atmosfär genom att klicka på rutan nedan:

6. Historien om en första lägenhet

Ägarna till lägenheten, Anna och Péter, har nära till den industriella stilen: de gillar gråa, metalliska färger och betongytor, och de försökte kompensera dessa element med textilier och växter i sitt hem. För vår rapport om lägenheten, klicka på rekommendationsrutan nedan:

7. Elegant återfödelse

Vår värd, Klári, kände omedelbart den industriella atmosfären i den gamla byggnaden: för att skapa färgskalan i interiören valde hon olika nyanser av grått bredvid de ursprungliga tegelväggarna, och vitt spelade en viktig roll förutom grått. Klicka på rutan nedan för vår lägenhetsrapport:

8. Återupplivad skolinteriör

Som erfaren proffs gav Katalin Baracsi en ny funktion till hoppgarderoben i gymnastiksalen i den tidigare skolbyggnaden, gjorde tältsängen till ett soffbord och hittade även en plats för mysiga industrilampor. Du kan hitta historiken för konverteringen och ytterligare bilder genom att klicka på rutan nedan:

9. En speciell bostad i en före detta industribyggnad

De nyligen skapade interiöra utrymmena i den 200 år gamla industribyggnaden bevarade inte riktigt den tidigare atmosfären, men ägarna ville återuppliva den ursprungliga, något industriella, något upphöjda stilen. Klicka på rekommendationsrutan nedan för lägenhetsrapporten:

10. Rått och maskulint

Berömd för sina veganska delikatesser, är Mickey Rottens speciella stämningsfulla lägenhet precis som den något extravaganta kocken: unik, men enkel och ren, med köket i centrum. Klicka på rutan nedan för vår lägenhetspresentation:

Lákáskultúra Online finns också på Facebook! Klicka här och gilla oss för de senaste inredningstrenderna, kreativa idéer och fräsch information om tidningen, samt besök www.lakaskultura.hu, där vi väntar på dig med nya lägenheter och tips varje dag!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button