alla krok

Hemmet för kläddesignern Eszter Cselényi: charmig eklekticism i den hundra år gamla byggnaden

Kläddesignern Eszter Cselényi skräddarsydde sitt hem med många års arbete och en säker stilkänsla, men inredningen utvecklas ständigt tack vare förändrade livsvillkor och nya favoriter.

Som ett resultat av sitt yrke har en modedesigner ett gott öga för detaljer och design, och det syns tydligt i Eszter Cselényis hem. DE Be om det grundaren av varumärket designade sin nya lägenhet utan inredningsarkitekt, enligt hans nuvarande behov. Han ägnade noga åt varje detalj och valde ut alla möbler, accessoarer och så klart bilden av Maria Callas själv – den världsberömda operasångaren dyker upp på flera ställen i lägenheten, då han är Eszters favorit.

Ett rymligt hem som består av två små lägenheter

Vardagsrum för Eszter Cselényi
De två retrofåtöljerna är ett familjeminne och ett slående visuellt element; bitarna som ärvts från farfar täcktes med zebraskinn och placerades i två motsatta hörn av vardagsrummet. foto: György Darabos

– Vi köpte redan två lägenheter i dåligt skick i en hundraårig byggnad, sedan skapade vi en stor av de två små fastigheterna. Vi tog bort många väggar eftersom jag ville ha rymliga, ljusa utrymmen – säger vår värd. – Den fick sin nuvarande form som ett resultat av två renoveringar. När mitt klädmärke lanserades använde vi det som showroom ett tag, men jag har bott här igen i mer än tio år.

Eszter Cselényis studie
En bild på Maria Callas placerades på inspirationsväggen i arbetsrummet, som förändras med varje kollektion, samt i köket. foto: György Darabos

Eszter har alltid varit intresserad av inredning, det stod klart för henne att hon skulle designa sitt hem efter sina egna idéer.
– Jag gillar att laga mat och vi spenderar mycket tid i matsalen, så jag bestämde mig för att skapa största möjliga kök. När jag möblerade lägenheten hade jag framför allt mina behov i åtanke. Vi var till exempel tvungna att hitta en plats för många böcker och modetidningar, varför den enorma hyllan lades till i vardagsrummet, säger Eszter Cselényi.

Eszter Cselényi nätverk
När du kommer in på webben dyker det enorma svartvita fotot i den blonda ramen upp direkt. Ett bra exempel på en spännande mix av stilar. foto: György Darabos

Att flera rum har en hörna där man ostört kan läsa är ett bevis på kärleken till böcker. Ett nät med en lugn atmosfär är en ö av fred. Studien var tidigare en garderob, men nu har den två funktioner, eftersom Eszter Ccelényi – som redan innan epidemin jobbade mycket hemifrån – inrättade ett kontor för sig själv här.

Matta i ny roll

foto: György Darabos

Eftersom patinabyggnaden från början inte var en plats för civila lägenheter saknas i stort sett de tidstypiska dekorationerna. Bland de gamla elementen gick det att spara dörrar och fönster samt fiskbensparketten i en av lägenheterna som målades vit efter renoveringen. Köket och korridoren fick en grå kall beläggning medan en lamellparkett lades i sovrummet.

Eszter Cselényi spa
Väggen i det ljusa badrummet är ovanligt täckt med blommönstrade tapeter, och i fönstret kan du se en Buddha-staty hämtad från Bali. foto: György Darabos

“Man kan inte se mycket från golvet, för jag älskar mattor”, säger designern med ett leende, “min kollektion passade inte ens hemma, så jag lånade ut några stycken.” Min favorit är fotoarrangemanget ovanför matsalsbordet. Jag satte bitarna av en “oräddningsbar” hundra år gammal nomadmatta i ramar, så att jag kunde bevara något av den.

Finom eklektika

Den XVI. Designern hittade Lajos moderna bord på en loppmarknad i Borsods län, och det är nu en uppmärksammad pjäs i vardagsrummet. foto: György Darabos

Eszter bestämde sig medvetet för en eklektisk stil och blandade olika trender med säker hand.
– Jag gillar verkligen gamla föremål, klassiska inredningselement. Därför är vardagsrumstaket dekorerat med stuckatur, och därför valde jag en gammal ljuskrona, förklarar han. – Jag går ofta på loppis på min fritid, och jag hittade många saker på det sättet. Men jag kom inte hem tomhänt från utlandsresor heller, jag försökte köpa allt jag tyckte om. Naturligtvis innebar denna passion för att samla ibland allvarliga utmaningar, till exempel transporterade vi Buddha-statyn i sten som dekorerade badrummet från Bali till Budapest på ett äventyrligt sätt.

Se vår video av Eszters hem, och i galleriet nedan hittar du ännu fler bilder på denna eklektiska lägenhet!

Tack till Bonami, Zara Home, H&M Home och Butlers för tillbehör.

Lákáskultúra Online finns där på Facebook och det på Instagram för! Gilla oss för de senaste inredningstrenderna, kreativa idéer och fräsch information om tidningen, samt besök www.lakaskultura.hu, där vi väntar på dig med nya lägenheter och tips varje dag!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button