trädgårdsarbete

Alla fick käken när det avslöjades vem som äger Ungerns vackraste balkongträdgård

Fantastiska bilder togs emot för tävlingen “vackraste balkongträdgården” som utlysts av Virágos Magyarország. Till slut blev en riktigt romantisk terrass fylld med rosor mållinjen.

Balkongträdgården som belönats med huvudpriset tillhör ett familjehus i Budaörs, men ingen skulle ha trott att det var en väldigt vacker vietnamesisk dam, Nguyen Nhi vårdar och vattnar blommorna här varje dag.

Den prisbelönta Budaörs balkongen kantad av rosor, med sin drömmare av vietnamesiskt ursprung. Nguyen Nhi brinner för trädgårdsarbete. (Foto: Nguyen Nhi)

Juryn har nog i sitt beslut uppskattat att den ansökan som förtjänar huvudpriset omedelbart kom med två versioner, eftersom huset mot gatan och sidan mot trädgården har en överdådig terrass. Dessutom planterades båda med blommor av frun i huset, i två helt olika stilar, och den rosa vann det stora priset. Efter de bilder som kom fram efter beskedet om resultatet tog vi kontakt med damen som annars jobbar som handlare. Nguyen Nhi svarade på våra frågor på den mest perfekta ungerska.

Han blev kär i Ungern

Frågan kanske inte är påträngande: eller hur, känner du dig hemma här, i Ungern, när du deltog i den här tävlingen? Eller skulle vi ha fel?

Jag är född i Vietnam, men jag har bott här sedan 1992 och har varit ungersk medborgare i många år. Därmed känns Ungern verkligen som mitt hem.

Det finns en drömsk utsikt från den prisbelönta terrassen, utsikten ramas in av en Pierre de Ronsard och en Graham Thomas löparros, som ägaren lägger till ettåriga växter till varje år. (Foto: Nguyen Nhi)

Målet var att skapa en romantisk, vänlig helhetsbild

Hur började historien om den prisbelönta balkongen?

Vi har bott här i vårt hem i Budaörs i snart 20 år och jag har faktiskt alltid framhållit skönheten i trädgården och de två terrasserna. Vi renoverade dock huset för fem år sedan och då fick även den hårt skadade trädgården göras om. Det var då jag började ta trädgårdsarbete på större allvar.

Vad inspirerade dig att designa trädgården och terrassen? Vilka var övervägandena?

Jag ville skapa en romantisk, färgstark, vänlig trädgård som passar bra med husets karaktär, samt storleken, läget och jordens kvalitet. Jag gillar verkligen naturen, jag tittar ständigt på trender för bostäder nära naturen. Ungerska och andra europeiska trädgårdar och parker påverkade mig också, eftersom asiatiska trädgårdar är ganska olika, a Mina år i Vietnam och det fanns ingen trädgårdskultur som idag. De flesta av idéerna som implementerades hos oss var mina, min man hade naturligtvis också en del input.

Det framgår av trädgårdens utformning att ägaren ständigt inspireras och försöker hitta bra idéer från andra trädgårdar. (Foto: Nguyen Nhi)

Det stora priset för den vackraste balkongen med blommor som vunnits genom Virágos Ungern är ett slags professionellt, nästan officiellt erkännande. Har du någonsin fått beröm för den harmoni du skapat?

Självklart! Mina vänner och professionella trädgårdsmästare har redan berömt mig, och min trädgård har till och med dykt upp i flera nättidningar i Vietnam.

Du kan inte få nog av löparrosorna som planterats vid foten av balkongträdgården! (Foto: Nguyen Nhi)

En glad hobby som laddar dig

Får vi veta vad du har för yrke?

Min examen är i nationalekonomi och jag driver en grossist som importerar och säljer asiatiska produkter.

Jämfört med detta är det vi ser på bilderna ett medelhavsmirakel. Synen av många prydnadsväxter som blommar samtidigt är ganska fantastisk…

Tack! Jag skulle vilja tillägga att det är mycket arbete med så många växter, jag spenderar personligen minst 3 timmar om dagen på dem, ibland mer: vattning, matning, sprutning, beskärning… Jag lämnar klippningen av gräsmattan till min man . Även om trädgårdsarbete ibland är tröttsamt, är det inte alls en belastning för mig att ta hand om växter. För mig betyder balkongträdgården och trädgården lugn och avkoppling, ett trevligt sätt att tillbringa sin fritid. En glad hobby som laddar dig.

Illusionen är perfekt: gruppen som består av några lavendelstammar ser precis ut som ett lavendelfält i Provence en varm sommardag. Den anka äggskalsfärgade spalettan i bakgrunden är bara grädde på moset! (Foto: Nguyen Nhi)

Det finns skönhet i dettaden största favoriten i ditt glada band? Även kepå gatan, även på terrassen…

På terrassen står pelargoner och ettåriga blommor som jag byter varje år, i trädgården står rosor, lavendel och hortensior. Så nästan allt…

Futómskátli vattenfall på den andra, sydväst orienterade terrassen. Utsikten är helt fantastisk! (Foto: Nguyen Nhi)

Vilken är den svåraste uppgiften i detta underland?

Det enklaste för mig är med ettåriga växter, de behöver nästan bara vattnas. Rosor och buskar kräver allvarlig uppmärksamhet, eftersom de ofta attackeras av skadedjur. Att underhålla vackert gräs är alltid ett problem, men lyckligtvis är det min mans domän…

Förutom den prisbelönta balkongträdgården är själva trädgården också vacker. Att sköta gräset blev makens uppgift. (Foto: Nguyen Nhi)

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button