Hemmafru

15 bästa DIY jeansjackaprojekt att prova

När det gäller att använda våra gör-det-själv-kunskaper på bästa sätt, har vi turen att ha alla möjliga olika tricks i rockärmen, vilket innebär att vi har många olika sorters hantverk att välja mellan. Oftare än inte väljer vi dock att vara kreativa med kläder eftersom hemgjort och återanvänt mode är några av våra favoriter. På sistone har vi letat efter coola DIY jeansjackor eftersom vi hittade en kollektion av grymma jeansjackor i en secondhandbutik och vi kan inte vänta med att göra dem till våra egna.

Har du en jacka som du inte skulle ha något emot att lägga till lite kreativ personlighet också men du behöver lite info och inspiration? Kolla in dessa fantastiska idéer som vi har stött på hittills i vår sökning!

1. Handbroderad jackkant

VISA I GALLERI

Har alla dessa år av att ändra dina egna kläder gett dig några elaka handsömnadsfärdigheter och du är alltid beredd att använda dem på bästa sätt? Varför inte använda dem för att lägga till den där kavajpersonligheten vi just pratade om? Vi är helt förälskade i sättet Samhälle 19 använde färgglada broderier för att lägga till fina små blommor runt hela den nedre kanten.

2. Rose patch jacka

VISA I GALLERI

Dina sömnadsförmåga kanske är ganska bra men du hoppades på något lite mindre känsligt och lite mer uppmärksamhet? Då skulle vi definitivt föreslå att du plockar upp några fantastiska plåster nästan var du kan hitta dem och sy eller värmepressa dem på jeansen, beroende på vilken sort du får. Vi älskar sättet Led Fit gav dem lite färg med hjälp av rosor.

3. Avskuren längd och krage jacka

VISA I GALLERI

Istället för att bara lägga till färg och detaljer till jackan, skulle du hellre sträcka dig efter din sax och ändra den faktiska stilen på din jacka istället? Det är precis vad Levi gjorde här för att skapa något beskuret, avsiktligt bekymrat och slitet, och mycket verkligen snyggt.

4. Anpassad applikationsjacka i tyg

VISA I GALLERI

Kände du dig ganska fascinerad av idén att lägga till färg och stil till din jacka i form av en lapp men du har bara inte hittat tillräckligt för att täcka så mycket av den tomma jeansen som du vill? Då kanske du klarar dig lite bättre med tyg! Vi älskar sättet Tales of Nails förvandlade tygbitar med mönster som de gillade till applikationer för att förvandla delar av deras jacka.

5. Solar system broderad jacka baksida

VISA I GALLERI

Kanske funderar du fortfarande på idén att använda dina broderifärdigheter men du kan inte låta bli att tro att du hellre skulle göra ett större mönster än bara de kantade blommorna vi visade dig tidigare? Tja, om rymden och planeterna någonsin har intresserat dig, så tror vi att du kanske kommer överens lite bättre med denna fantastiska broderihandledning med solsystemtema som beskrivs steg för steg på Malina Rush!

6. Mexikansk filtjacka

VISA I GALLERI

Väckte vi verkligen din nyfikenhet när vi började prata om att använda tyg som en skräddarsydd applikation men du har inte riktigt hittat ett tyg som tilltalar dig i butik? Då kanske det är dags att bli kreativ! Denna handledning från Klipp ut och behåll är det perfekta exemplet på vad vi menar. De visar hur de gjorde samma sak med en bit skuren från en färgglad mexikansk filt.

7. Jeansjacka med ärmar i konstläder

VISA I GALLERI

Du kanske verkligen är inne på idén att göra en jeansjacka som innehåller olika typer av material på ett ställe men du gör det inte ha tillgång till tygrester eller annat material trots allt? I så fall skulle vi definitivt föreslå att du tar en titt på hur Snyggt fantastiskt färgade delar av sin jacka istället för att göra den se som om de hade lagt till läderärmar istället.

8. Skivad och distresserad jeansjacka

VISA I GALLERI

Har den idé vi har presenterat som tilltalade dig mest hittills faktiskt varit den som detaljerat ändrade din jacka genom att klippa bitar från och bekymra den? Tja, ifall du faktiskt skulle vilja ta den idén lite längre och göra något mer besvärligt och mindre beskuret, här är en handledning från Tiana Woah som ger dig några tips och tricks för att göra just det.

9. Denimjacka med sandpapper

VISA I GALLERI

Funderar du fortfarande på hur mycket du älskar tanken på att bekymra en jacka men du är lite ny på hela det här med att förändra kläder så du letar efter lite mer hjälp med grunderna innan du tar dig an ett projekt som en vi just visade dig? Då skulle vi definitivt föreslå att du tar en titt på vägen Gentlemanualen gjorde några besvärliga detaljer med sandpapper för att slita ut fläckar.

10. Bleach distressed jeansjacka.jpg

VISA I GALLERI

Tänk om du känner dig ganska intresserad av tanken på att både besvära och vittra din jacka och byta färg istället för att lägga till eller försköna den med saker? Då är vi ganska säkra på att denna handledning från Instruktioner kommer att vara lite mer på din gränd! De visar dig hur du lägger till lite visuell texturering genom att bleka färgen på vissa ställen.

11. Bleach tie dyed jeansjacka

VISA I GALLERI

Om du aldrig har dött av tygslips förut så är vi ledsna att berätta att du har gått miste om något verkligen roligt! Denna handledning från Din stil hög kommer att visa dig hur du gör det nu, men med en jeansjacka istället för tyg och blekmedel istället för färgglada färger. Detta kommer att skapa en skillnad i ljusa och mörka nyanser snarare än en virvel av regnbågsfärger.

12. Rutigt utskuren jeansväst

VISA I GALLERI

När vi började prata om att arbeta med lappar, tänkte du faktiskt på den typ som din mamma brukade sätta i knäna på dina jeans med tyg när de gick sönder, snarare än den broderade och dekorativa sorten vi visade dig? Då kanske du föredrar att arbeta med en tutorial som denna från Vilda Amor som visar hur du fyller den utskurna baksidan av en jeansväst med rutigt tyg.

13. DIY pärlprydd jeansjacka

VISA I GALLERI

Att pryda din jacka med något som kontrasterar lite i stil kanske låter bäst för dig eftersom du verkligen gillar hela det upcyclerade glamkonceptet? I så fall har vi en känsla av att du kommer att uppskatta vägen Nejlikor & Spets valde att lämna sin jacka hel men täcka den med glänsande små pärlpärlor med platt baksida för en känsla av dekor.

14. Bleach skrivjackor

VISA I GALLERI

Har vi faktiskt fått dig att fortfarande fundera på idén att ta bort färg från jeansjackan på din jacka med blekmedel, men du kan inte låta bli att undra om du kanske har roligare att skapa riktiga mönster på din? I så fall skulle vi vara villiga att slå vad om att du får en kick ur vägen Hallmark Channel använde blekmedel för att inte bara skapa mönster utan faktiskt skriva hela citat.

15. DIY handmålad jacka

VISA I GALLERI

Har du faktiskt bläddrat igenom vår lista och tänkt på hur du älskar idén att upcycla en gammal jeansjacka, men dina bäst utövade DIY-färdigheter har alltid varit dina handmålartalanger? Då tror vi att du kommer att bli väldigt glad över att se hur Jordan Clark lade till ett fantastiskt anpassat mönster på baksidan av sin jacka genom att dekorera den med tygfärg och en pensel!

Har du gjort andra sorters skräddarsydda skinnjackor eller jackelement tidigare som du var väldigt nöjd med och fortfarande bär men som du inte ser här på vår lista? Berätta allt om det eller länka oss till bilder på ditt färdiga arbete i kommentarsfältet!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button